איך להכין קססה? כל מה שצריך לדעת על הכנת קססה – מה זה קססה, איך מכינים קססה, טיפים שימושיים.

 

מקור המילה "קססה" מגיע מהפועל "לקסוס". זאת משום שהקססה היא למעשה פרחי קנאביס קסוסים או גרוסים, שמעורבבים יחד ליצירה של תערובת אחת. הסיבה שמשתמשים בקססה היא ייעול של תהליך העישון – כשפרחי הקנאביס קסוסים או גרוסים, קל יותר לגלגל אותם ולעשן אותם בתוך וופורייזר אלקטרוני, מקטרת או בצורה של סיגרייה המכונה (ג'ויינט).

 

איך להכין קססה ירוקה?

 

מדובר בקססה שעשויה מפרחי הקנאביס, הנקראים גם "ירוק" או "גראס". את הפרחים מפוררים לתוך מגש או צלחת, באמצעות מספרים, אצבעות או גריינדר. יש לשים לב למספר דברים כאשר מכינים קססה ירוקה:

  • חשוב מאוד שתערובת הקססה תהיה יבשה – אחרת קשה מאוד לפורר אותה, ויהיה קשה יותר גם לעשן אותה, בשל שריפה לא טובה של התערובת. לכן, לפני שמתחילים לפורר או לגלגל, מומלץ לוודא שהתערובת יבשה – ובמקרים חריגים, ניתן גם לחמם אותה קצת על מנת שתתייבש. מומלץ מאוד שלא לשים אותה בשמש או במיקרוגל – חימום אגרסיבי כזה עלול לשרוף את ה- THC, שהוא החומר הפסיכו אקטיבי הפעיל והחשוב ביותר בקנאביס עבור תחושת ה "HIGH".

 

  • חשוב שבתערובת לא יהיו חתיכות גדולות מידי או חתיכות קטנות מידי: לא מומלץ להפוך את הקנאביס לאבקה של ממש, יש רק לפורר את הצמח לחתיכות קטנות כדי לשפר את חווית העישון. מצד שני,  לא מומלץ לעשות עבודה רשלנית ולהשאיר חתיכות גדולות – חלקים גדולים מידי יגרמו לקושי שאיבה ושריפה בוופורייזר, גויינט או הבאנג, בעוד שחלקים קטנים מידי עלולים להישאב לריאות עוד לפני שהיא נשרפת.

 

  • חשוב להשתמש עבור הקססה בעיקר בחלקי הצמח שהם התפרחת עצמה – בה יש את הריכוז הגבוה יותר של THC, ולכן היא תגרום ל- HIGH הטוב ביותר. לכן, בעת הקסיסה, יש להוציא את הזרעים ואת הגבעולים, על מנת שלא יתערבבו בתערובת העישון ויורידו את איכותה. כמו כן, הזרעים עלולים להתפוצץ במהלך העישון אם יישארו בתערובת, דבר שאיננו נעים למעשן כלל.

 

קססה חומה – איך מכינים?

 

קססה חומה היא תערובת גרוסה המכילה חשיש במקום פרחים מקוריים של הקנאביס. החשיש הוא תוצר של הקנאביס, ולכן השימוש בו והפיכתו לקססה שונה לחלוטין.

  • החשיש בישראל בדרך כלל יבש יתר על המידה, ולכן קשה לפורר אותו עם הידיים – גם גריינדר לא יעזור במקרה זה, ולכן מומלץ להשתמש בחימום החשיש.

 

  • אין לחמם את החשיש כדי להקל את הגריסה – בדיוק כמו בקססה ירוקה, חימום יתר של התערובת יפגע בחומרים הפעילים (ה- THC) ויוריד משמעותית את איכות התערובת. ניתן להשתמש בפומפיה אשר אמורה לפתור את הצורך בחימום התערובת.

 

קססה בתוספת טבק או או תחליף טבק או ללא

 

הן לקססה ירוקה והן לקססה חומה ניתן להוסיף טבק או תחליף טבק מסוג כלשהו. הוספת הטבק אינה מומלצת מבחינת הבריאות וההשפעות שלו – לכן מומלץ להשתמש בתחליף טבק כלשהו שלא מכיל ניקוטין או חומרים מסרטנים רבים או בכלל לא להוסיף. קיום עם הטכנולוגיות המתקדמות ניתן לרכוש וופורייזר אלקטרוני איכותי אשר מחמם את הקססה ולא שורף או פוגע בהרכב החשוב ואין גם צורך להוסיף טבק אשר מכיל רעלים וכימיקלים .

 

רוצים לקנות מכשיר כלשהו שיעזור לכם בהכנת הקססה, כגון גריינדר או מגש הכנה? רוצים לקנות נייר גלגול מעולה ואיכותי שיקל עליכם את הגלגול? צריכים וופורייזר איכותי לאידוי קנאביס ללא טבק? רוצים לדעת עוד על האביזרים, השיטות והדרכים להכנת קססה? צרו איתנו קשר!